Så tar du hand om en mogen hy

Så tar du hand om en mogen hy

6 tips för dig + 50 år.

6 tips för att ta hand om huden + 50 år

Att åldras är underbart och vi omfamnar varje år och varje skrattrynka. Samtidigt vill vi åldras i vår bästa hudkostym någonsin. Därför gäller det att vi anpassar vår hudvårdsrutin för att tillgodose de specifika behov som uppstår ju äldre vi blir.

Här är våra bästa tips för att bevara hudens hälsa och smidighet länge!

  1. Rengöring: När vi blir äldre producerar huden mindre olja och tenderar därför att bli torrare. Därför är det viktigt att använda en rengöring som inte torkar ut huden. Undvik hårda tvålar och starka kemikalier som kan irritera huden utan satsa på en mild oh skonsam mousserengöring som stärker barriären så som Bagliora Hydrating Mousse Cleanser. Den innehåller allantoin som binder fukt och prebiotika som stärker hudens ömtåliga barriär.

 

  1. Exfoliering: Enklaste tipset för att motverka förlorad lyster och torrhet stavas exfoliering. Använd en mild men effektiv exfoliering några gånger i veckan för att ta bort döda hudceller och stimulera cellförnyelsen. Vår BHA-syra är mer skonsam än mekaniska skrubbpeelingar som kan skada barriären. Denna innehåller även hyaluronsyra som plumpar upp huden och håller den fuktmättad.

 

  1. Återfukta och jobba aktivt: Hudens naturliga förmåga att reparera sig själv minskar med åldern vilket gör att fina linjer och rynkor blir mer synbara och djupa. Baglioras Nourishing Rich cream är en rik och fyllig kräm som innehåller peptiden Matrixyl Morphomics som är den första peptiden på marknaden som motverkar hudens vertikala linjer och rynkor. Samtidigt återfuktar den på djupet med omegafettsyror och två typer av hyaluronsyra.

 

  1. Boosta kollagenet: När vi blir äldre minskar produktionen av kroppens spänstprotein; Kollagen och elastin, detta gör att huden kan tappa volym och fasthet. Här vill vi satsa på kollagenstimulerande ingredienser så som Tripeptid-5 som efterliknar kroppens egen mekanism för att producera kollagen. Denna hittar du i Collagen superfood serum. En bonus! Serumet innehåller 3% niacinamid som är en hejare på att reducera pigmenteringar.

 

  1. Ta hand om den känsliga huden kring ögonen: Huden runt ögonen tenderar att vara tunnare och känsligare än resten av ansiktet. När vi åldras förlorar huden sin naturliga fuktighet och elasticitet, vilket kan leda till torrhet och rynkor. Brightening Eye Cream löser fem av de vanligaste problemen kring vårt ögonområde  så som mörka ringar, trötthet, svullnad, fina linjer och hängande ögonlock. Den innehåller ingrediensen Beautifeye från persisk silkesträd som är den första ingrediensen på marknaden som visar en synligt lyftande effekt på hängande ögonlock.  
  1. Solskydd är A och O: Visste du att 80% av hudens åldrande beror på att huden utsatts för solens exponering. Vi förespråkar inte att du behöver ha solskydd på dig året runt, speciellt inte om du bor i Sverige där UV är lågt under vintern. Men på de dagar då du ska vistas i direkt solljus rekommenderar vi att man adderar eller byter ut sin dagkräm mot SPF Silk Sunscreen 50.

 

Tre ingredienser vi älskar i hudvård + 50 år!

  1. Peptider – dessa cellkommunicernde superhjältar säger till huden hur den ska uppföra sig.
  2. Hyaluronsyra: Här vill vi ha både en lågmolekylär och en högmolekylär variant som återfuktar hudens alla lager.
  3. Niacinamid – som vi älskar denna super-ingrediens! Denna aktiva form av vitamin B3 jobbar på precis allt man vill att en ingrediens ska göra; porer, linjer, pigmenteringar och lyster. Ett måste i en resultatinriktad rutin.

Fri frakt

Fri frakt över 800 SEK inom Sverige