Vad är clean beauty och varför är det bra för huden?

Vad är clean beauty och varför är det bra för huden?

Du har säkert hört och sett begreppet Clean Beauty men vad innebär det egentligen? Vi reder ut begreppet!
Så tar du hand om en mogen hy Läsning Vad är clean beauty och varför är det bra för huden? 3 minuter Nästa Får man verkligen ut all produkt ur flaskan?

Du har säkert hört och sett begreppet Clean Beauty men vad innebär det egentligen? Vi reder ut begreppet!

Uttrycket Clean Beauty kommer från USA och det innebär att man framställt produkter inom skönhet, hår och hudvård utan kemikalier som kan orsaka hudirritation och allergier, och att man även vill minimera den negativa påverkan på miljön. Produkter som finns i Clean Beauty segmentet formuleras därför utan en mängd vanliga ingredienser så som parabener, silikoner och syntetiska parfymer. Istället innehåller de ingredienser som ger huden näring och hjälper till att förbättra hudhälsan.

En vanlig missuppfattning är att Clean Beauty är produkter med ett 100% ekologiskt innehåll. Det stämmer inte. För att klassas som Clean Beuaty kan produkterna vara både ekologiska, naturliga eller innehålla aktiva ämnen som framställts syntetiskt. Det handlar kort och gott om produkter som anses som säkra för konsumenten att använda. Exempelvis kan ingredienser som hyaluronsyra, C-vitamin och peptider hjälpa till att bekämpa ålderstecken, medan havre och BHA kan lindra irritation och rodnad.

Clean Beauty-segmentet har växt mycket inom de senaste åren. Troligtvis eftersom skönhetsindustrin nu gör en liknande utveckling som livsmedelsindustrin gjorde för några år sedan. Liksom intresset varit stort för innehållet i mat är konsumenten numera också intresserad av produktinnehållet i hudvård och har börjat ställa krav på transparens och schyssta ingredienser. 

Det finns idag ingen lagstiftning som om vad Clean Beauty bör innehålla utan det är snarare ett uttryck som är till för att vägleda oss till att göra bra val för vår hud.

Bagliora är ett Premium Clean beauty märke vilket innebär att vi kombinerar hög kvalitet med miljömedvetenhet. Vi tycker inte man bör kompromissa med vare sig innehåll, kvalitet, produktion, design eller känslan på huden.

Vi formulerar med aktiva icke toxiska ingredienser som är säkra för både hud och miljö. Dessutom sker all produktion i en fabrik i Sverige vilket gör att vi minimerar transport och utsläpp. Vi kombinerar ett högt naturligt innehåll, över 90% i de flesta av våra produkter, med aktiva, säkra ämnen som ger resultat.

3 fördelar med Clean Beuty hudvård

1. Premium Clean Beauty produkter innehåller högkvalitativa ingredienser. Fokus på kvalitet innebär att ingredienserna är speciellt utvalda för att ge bästa resultat för huden. Dessa ingredienser är ofta mer exklusiva och produkterna innehåller ett högre naturligt innehåll än vad som används i vanlig hudvård.

2. Det är effektivt! Eftersom premium clean beauty produkter innehåller högkvalitativa ingredienser som utvecklats genom forskning och vetenskap kan de ge bättre resultat för huden. De kan bland annat hjälpa till att förbättra hudens struktur, minska fina linjer och rynkor, och ge en jämnare hudton.

3. Det månar om hälsan. I Clean beauty produkter är man extra noga med ingrediensinnehållet och undviket de ämnen som kan irritera huden, på så sätt minskar man risken för hudproblem.

 

Fri frakt

Fri frakt över 800 SEK inom Sverige