baglioras

våra ingredienser

Vi är ett passionerat hudvårdsmärke med expertis inom nutrition. Kroppen behöver en rad näringsämnen för att prestera på topp och det gör även vår hy.

 I Baglioras produkter har vi valt ut hudälskande antioxidanter, omega-fettsyror, prebiotika och vitaminer. Allt din hy behöver för att hållla sig hälsosam och stark.

I kombination med några av marknadens mest effektiva ingredienser med dokumenterad effekt på såväl hudens fasthet, textur, klarhet och anti-age.

Samtliga aktiva ingredienser är omsorgsfullt utvalda med säkerhet och kvalitet i fokus samt synlig klinisk effekt.

Naturliga ingredienser

Våra nutritionsbaserade ingredienser matar huden med en komplett diet av antioxidanter, vitaminer, omega-fettsyror och prebiotika, alla med syfte att stärka, skydda samt balansera huden.

kronärtskocka

Kronärtskocka kom till Nordeuropa på 1600- talet men är historiskt sett en medicinalväxt som användes för dess hälsobringande effekter redan under romarriket. Inom hudvård är kronärtskockan en relativt ny ingrediens som blivit populär inom koreansk hudvård då den har samma höga antioxidanthalter som blåbär, björnbär och tranbär. Applicerad på huden stärker den skyddsbarriären samtidigt som hudens struktur blir mer elastisk och tight. Ett högt innehåll av vitamin B9 påskyndar även cellernas förmåga att förnya sig själva.

Nyponrosolja

Nypronrosolja är laddad med antioxidanter och naturliga fettsyror som hjälper till att främja en jämn hudton, bekämpa hyperpigmentering och fina linjer. Oljan är lätt och absorberas snabbt i huden utan att täppa till porerna. Den består också av nästan 89% essentiella fettsyror, inklusive omega-3, 6 och 9. Dessa fettsyror aktiverar cellernas nybildning av hudens spänstprotein kollagen och elastin. Nyponros är också en naturlig källa till Vitamin E; en antioxidant som hjälper till att lugna rodnad och skydda hudcellerna mot solskador. 

CHIAFRÖOLJA

Ett superfood redan på aztekernas tid där den betraktades som en medicinalplanta för dess kraftfulla effekter. Chiafrön innehåller det högsta innehållet av den essentiella fettsyran alfa-linolensyra (Omega 3 ALA) av alla vegetabilier. Med så mycket som 65% av ALA förbättrar chiaextrakt hudens förmåga att behålla fukt samtidigt som den hjälper till att minimera fina linjer, rynkor och förstorade porer. 

Vattenmelonfröolja

Liksom vattenmelon har en detoxande effekt på kroppen har vattenmelonfröolja en detoxande effekt på huden där den hjälper till att rensa, rena och öppna upp porerna för att få fram en naturlig ren lyster. Eftersom oljan är lätt i konsistensen täpper den inte till porerna och passar därför till att förebygga akne och motverka fet hy.

HAVTORNSOLJA

Havtornsoljan anses vara en de bästa källorna till växtbaserade antioxidanter. En riktigt vitamininjektion för huden som ger lyster och boostar huden i de djupaste lagren. Ett högt innehåll av naturligt A-vitamin förebygger och reparerar solskador, torrhet och rynkor och stimulerar nybildningen av friska fräscha hudceller.

AVOKADOOLJA

Avokadooljans näringsrika sammansättning av Omega 9 och 7 fettsyror stärker hudbarriären samtidigt som den binder fukt djupt nere i huden. Oljans höga andel av de fettlösliga vitaminerna A och E-vitamin boostar också cellförnyelsen.

Pink pomelo

Pink Pomelo liknas ibland vid en grapefrukt med detta extrakt kommer från ekologisk rosa pomelofrukt, som faktiskt är den största citrusfrukten av alla. Med ett naturligt högt innehåll av vitamin C, fruktsyror och fruktenzymer exfolierar den försiktigt döda hudceller och exponerar en klarare och mjukare hudstruktur. Även lämpligt för känslig hud. 

HAVREEXTRAKT

Vår svenska havreolja är ett riktigt superfood, naturligt rik på fettsyror, antioxidanter och E-vitamin har den en fuktbindande effekt på huden. Milt och skonsamt lugnar, återfuktar och stärker den hudbarriären. Passar även känslig och lättirriterad hud.

hallonfröolja

Hallonfröolja är rik på den essentiella fettsyran α-Linolensyra (Omega 3 -ALA) och vitamin E som fungerar cellförnyande och reparerar solskador. Utöver detta lugnar hallonfröolja inflammation, torrhet och irritation i huden.

Aktiva ingredienser

Vi använder några av marknadens mest krafulla peptider och aktiva ingredienser som har en dokumenterad effekt på såväl hudens fasthet, textur, klarhet och anti-age. Samtliga aktiva ingredienser är omsorgsfullt utvalda med säkerhet och kvalitet i fokus samt synlig klinisk effekt.

MATRIXYL® MORPHOMICS™

En revolutionerande peptid med förmåga att minska ansiktets vertikala linjer så som arga rynkan i pannan, de nasobiala vecken och skrattrynkorna kring ögonen. I en studie på ingrediensen med 32 kvinnliga och 20 manliga testpersoner syntes en minskning av dessa vertikala rynkor efter endast 6 veckors användning. 

TRIPEPTIDE-5

En peptidkedja med en unik sekvens som efterliknar kroppens egen mekanism för att producera kollagen. Peptiderna tränger djupt in i dermis, där de stimulerar kollagenproduktionen och ny hälsosam vävnadstillväxt. I studier på testpersoner har man sett att Tripeptide-5 minskar rynkor och fina linjer efter tre månaders användning. In-vitro studier visar även att Tripeptide-5 ökar kollagenhalten i huden med hela 76%.

NG Kombuchka ™

NG Kombuchka ™ minskar effekterna av glykolisering (sockrets negativa effekter på huden).  I en klinisk studie applicerade 16 kvinnor NG Kombucka™ två gånger dagligen. En förbättring av hudtonens klarhet, jämnhet och utstrålning uppfattades av 75% – 81,3% av testpersonerna.

PREBUILIN FOS

Prebiulin FOS är en vetenskaplig hudprebiotika som stärker och skyddar hudens mikrobiom så att skadliga mikroorganismerna inte kan tränga in. Resultatet blir en mer välmående hud med en starkare hudbarriär.

HYALURONSYRA

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med förmåga att binda tusen gånger sin egen vikt i vatten och på så sätt göra huden fyllig och fuktmättad. I Baglioras produkter använder vi oss av en kombination av stormolykelär hyaluronsyra för att behålla fukt och reparera skadad hud, samt lågmolekylär hyaluronsyra som peneterar de djupare hudlagren och fyller ut och återfuktar vilket ger en plumpingliknande effekt. 

NIACINAMIDE

En aktiv form av vitamin B3 som jobbar på att minska förstorade porer, fina linjer och göra så att hudtonen blir klarare och får en ökad lyster. Niacinamide förstärker hudens elasticitet och gör på så sätt att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre.

BHA / SALICYLIC ACID

Salicylsyra eller Beta Hydroxy Acid (BHA) som den också kallas exfolierar både på hudytan där den ger bättre textur och lyster, samt nere i porerna där den löser upp fett och verkar förebyggande mot acne och pormaskar. Bra härstammar från acetylsalicylsyra och finns bland annat i läkemedlet aspririn. Den har alltså anti-inflammatoriska egenskaper och passar även en känslig hy. 

squalane

Squalene produceras naturligt av våra kroppar, och återfinns främst i vårt eget kroppsfett/sebum. Allt eftersom vi åldras minskar squalenenivåerna i kroppen och vår hy får svårare att bevara fukt. I Baglioras produkter använder vi ett vegetabiliskt squalane från oliver för att bevara och återskapa samma babylena silkeslenkänsla: Squalane har även effekt mot AGE i huden (Advanced Glycation End Products) en reaktion som sker när restsocker binder sig med och bryter ner hudvävnad som kollagen och elastin. 

VITAMIN C

Vitamin C eller askorbinsyra som det också kallas är en riktig lyster och glowvitamin. Den håller huden frisk genom att jobba i alla hudens lager och fungerar som skydd mot föroreningar, miljöbelastningar och fria radikaler. C-vitamin boostar också produktionen av hudens byggsten kollagen i det mellersta hudlagret demis vilket håller huden spänstig och fast.

VITAMIN E

Eller Tocopherol som det också kallas är en naturlig antioxidant som härrörs frånväxtriket. Denna antioxidant kallas ibland för ”hudens bästa vän” och hjälper framförallt till att öka hudens motståndskraft, vitalitet och elasticitet. E-vitaminet är extremt fuktgivande och gör huden både mjukare och smidigare. Applicerad på huden kan den även absorbera skadliga UV strålar och på så sätt skydda huden.

Glycerin

Glycerin, eller glycerol, är en av hudens egna fuktighetsfaktorersom effektivt binder fukt till huden. Ingrediensen är älskad inom hudvård pågrund av dess fuktbindande egenskaper. Glycerin dämpar irritation i huden och hjälper hudbarriärens fuktbalans och funktion.

Omega 6,7 & 9

Hjälper huden att behålla sin motståndskraft samtidigt som den förnyar och återställer hudens smidighet genom att förbättra hudton och struktur.

Fri frakt

Fri frakt över 800 SEK inom Sverige