Vad betyder Bagliora?

Bagliora kommer från Italienskans Bagliore som översatt betyder: glimmra, gnistra, skina, lysa eller bättre sammanfattat – att ge glow.  Då alla våra produkter är framtagna för att stärka hudens hälsa och ge den ett naturligt friskt glow är det ett namn som beskriver oss perfekt.

Vad utmärker Baglioras produkter?

Vi är ett passionerat hudvårdsföretag med expertis inom nutrition. För oss handlar hudvård om mer om det du ser på ytan. Hudvård och hälsa hänger ihop. 

Våra vetenskapsbaserade formuleringar innehåller en kombination av de mest näringsrika och hudfrämjande ingredienserna som antioxidanter, omega-fettsyror, prebiotika och vitaminer. I kombination med denna näringsspäckade bas har vi adderat de mest verksamma ingredienserna inom modern hudvårdsteknologi. Vår vision är att bli ledande inom ”Clean Beauty” i Sverige och erbjuda rena produkter som är bra både för huden och hälsan och framtida generationer, samtidigt som du får de hudvårdsresultat som du vill ha. 

Vad betyder clean beauty stämpeln?

För oss innebär Clean Beauty att vi producerar varje produkt efter följande principer:

  • Hög andel naturliga och ekologiska ingredienser
  • Hög andel aktiva ingredienser
  • Veganska
  • Hållbar produktion
  • Dermatologiskt testade 
  • 100 % Transparens
  • Tillverkat i Sverige

Var tillverkas produkterna?

Alla våra produkter tillverkas på en svensk fabrik. För oss var det viktigt att använda oss av en fabrik med tydligt miljötänk samt med de bästa kemisterna och producenterna på marknaden idag. Vi har under utvecklingen haft ett nära samarbete och inblick i varje del av processen. Våra premium glasförpackningar kommer från en tillverkare Italien.

Hur återvinner jag mina glasflaskor och burkar samt ytterförpackningarna?

Du källsorterar dina glasburkar och flaskor genom att lämna dem på din lokala återvinningsstation under färgat glas. Ytterförpackningarna sorteras som kartong. Övriga plastdelar går i behållare för mjukplast.

Hur tänker ni angående hållbarhet?

Vi tror att framtiden inom hudvård handlar om 100 % transparens, hållbarhet och individanpassade produkter. I en bransch där utbud och produktflöde är enormt blir kvalité och ett tydligt hållbarhetstänk och ansvar det som skiljer oss från mängden. Vi producerar alla våra produkter i en grön fabrik i Sverige och använder oss av återvinningsbara premium glasförpackningar och återvinningsbara ytterförpackningar. På sikt vill vi även utveckla refillmöjlighet till våra glasburkar och flaskor.

Är produkterna Veganska?

Ja samtliga av Baglioras produkter är 100% veganska och självklart inte testade på djur vilket vi är 100 % emot.

Är Bagliora ekologiskt?

Våra produkter har ett mycket högt naturlig och ekologiskt innehåll. I 5 av våra 6 produkter ligger det naturliga innehåller på över 90 %. Dessa exakta halter står utskrivet på varje produkt.

Vi har i dagsläget valt att inte Cosmos-certifiera våra produkter. Men detta kan eventuellt komma att bli aktuellt i framtiden om vi känner att kunden skulle efterfråga en sådan certifiering. 

Var kan jag köpa Baglioras produkter?

Du kan köpa dem via vår shop eller hos våra återförsäljare som Kicks, Lyko, Wakakuu, Bangerhead och Apoteket Hjärtat med flera. 

Hur ska jag använda produkterna, i vilken ordning?

I varje Bagliora förpackning medföljer en liten folder med en guide till hur och när vi rekommenderar användning av samtliga produkter. 

Vem passar hudvårdsprodukterna för?

Vi riktar oss till alla som vill ha en effektiv Clean Beauty hudvårdsrutin med produkter som ger resultat. Dag och nattkräm samt vårt kollagenboostande serum innehåller några av marknadens senaste och kraftfullaste peptider med tydlig anti-age effekt och lämpar sig därför utmärkt för dig som vill hålla huden ungdomlig så länge som möjligt. Vår återfuktande mousserengöring är otroligt mild, skonsam och balanserande och passar alla åldrar utmärkt. 

Glow Nutrients Face Oil är 99% naturlig med 9 närande superfoodoljor. Packad med näringshjältar som broccoli, chia, avokado, mandel, hallonfröolja och havtorn är detta definitionen av en näringsboostande grön smoothie för din hy. Detta är vår personliga favoritprodukt och en riktig hudräddare för dig med torr hy samt under de kalla vintermånaderna då den gör huden mjuk, smidig med en hälsosamt fuktmättad lyster. 

Clarifying leave on exfoliator med 2 % BHA och hyaluronsyra är en otroligt effektiv men skonsam syrapeeling. En måste-produkt för alla med akne-benägen hud, stressade citykvinnor, trötta mammor eller alla som vill återuppliva glåmig och torr hud.

Hur använde jag oljan?

Vår närande superfoodolja går att använda helt för sig eller i kombination med andra produkter. Efter serum och rengöring kan du med fördel blanda en droppe med din dagkräm eller massera in en droppe på kindbenen som en extra glowy finish över makeupen. Känns huden extra torr, massera in två till tre droppar i hyn efter rengöring varje kväll och innan du applicerar nattkräm. Vi gillar att ha med vår travelsize-olja i väskan och smörja in både ansikte och torra nagelnband under kalla höst och vinterdagar. 

Hur ofta rekommenderar ni att man använder exfolatorn? 

Vår Clarifying leave on exfoliator med 2 % BHA är en av seriens mest kraftfulla produkter som är utformad för att milt med effektivt exfoliera döda hudceller och lämna plats åt ny fräsch hy. Applicera några droppar på en bomullspad och badda lätt över ansikte (men undvik ögonfranslinjerna och ögonlocken). Skölj inte. För dagtid, följ upp med serum, dagkräm och solskydd. För natten; Följ upp med serum och nattkräm. BHA-syra kan öka hudens solkänslighet, därför rekommenderar vi att alltid följa upp med ett solskydd om du använder produkten på dagen. 

Exfolieringen går att använda dagligen, helst kvällstid men vi rekommenderar att du testar dig fram för att vänja huden i början. Vi rekommenderar sedan att exfoliera huden ca 3 – 4 gånger i veckan för bästa resultat. Har du överkänslighet mot salicylsyra ska du undvika BHA-syra.

Det sticker lite i huden när jag använder exfoliatorn, ska det kännas så?

Ja att produkten känns lite när man precis applicerar den är helt normalt då den är så pass aktiv. Men det ska inte kännas obekvämt eller irriterat när produkten sjunkut in i huden, då bör du avsluta använingen. Lyssna också alltid på din egen kropp och vänj gärna huden vid produkten med användning 1 – 2 gånger i veckan i början. 

Det står parum på INCI-listan, innehåller produkterna parfym?

Nej produkterna är doftsatta med naturliga eteriska oljor, men regelverket säger att man numera även måste skriva parfum även på dessa eteriska dofter. I vår mening är dessa ett bättre alternativ än syntetiska dofter som kan innehålla över 500 olika kemikalier och hormonstörande och allergiframkallande ämnen som tillverkaren inte är tvungen att upplysa om. 

Kan jag använda produkterna om jag är gravid?

Ja, enligt vår kemist och tillverkare kan samtliga produkter användas när du är gravid. Skulle du ändå känna dig osäker rådfråga alltid din barnmorksa eller läkare. 

Kan man beställa från andra länder än Sverige?

Ja vi skickar wordlwide. Läs mer om våra fraktalternativ och villkor under terms and conditions.

Fri frakt

Fri frakt över 500 inom Sverige