PREBIOTIKA

PREBIOTIKA

SUPERINGREDIENSEN SOM BALANSERAR OCH SKYDDAR DIN HUD
BEHÅLL FUKTEN Läsning PREBIOTIKA 2 minuter Nästa ÅSA INGROSSO

Prebiotika - Superingrediensen som balanserar och skyddar din hud

Du har säkert hört talas om Probiotika och prebiotika som används för att stärka magens goda bakterieflora. Men visste du att prebiotika är lika viktigt för en välmående och balanserad hy?

 

Prebiotika, när den används i hudvård, är en livsmedelskälla för hudens ”goda” mikrobiom, mer allmänt känd som bakterier. Precis som vårt fingeravtryck har vi alla vårt eget mikroflora-ekosystem som är unikt för oss, som består av ”bra” och ”dåliga” bakterier. 

En frisk och balanserad hud behöver ha en välfungerande barriärfunktion vars uppgift är att hålla borta inkräktare som föroreningar att tränga in och utlösa skador och irritation. Probiotika skyddar och underhåller hudens mikrobiom genom att bara mata den ”goda” mikrofloran, och på så sätt stärka upp hudbarriären.

Vad är då skillnaden mellan probiotika och probiotika? Kort förklarat är probiotika de ”levande” bakterier som oftast finns i matsmältningssystemet. De är viktiga för god tarm och hudhälsa. Prebiotika fungerar som ”mat” för våra goda bakterier, vilket innebär att probiotika inte kan överleva utan prebiotika.

I Baglioras produkter använder vi oss av den vetenskapliga hudprebiotikan Prebuilin FOS som stärker och skyddar hudens mikrobiom så att skadliga mikroorganismerna inte kan tränga in. Resultatet blir en mer välmående hud med en starkare hudbarriär.

Har du en känslig och lättirriterad hy? Är just produkter med tillsatt probiotika att föredra då du vill bygga upp en starkare hudbarriär och boosta din huds mikrobiome. Vi rekommenderar därför oftast våra kunder att inkludera Hydrating mousse cleanser samt Collagen superfood serum i sin rutin. Två produkter innehållandes prebiotika.

 

Fri frakt

Fri frakt över 800 SEK inom Sverige