our ingredients

Vi är ett passionerat hudvårdsmärke med expertis inom nutrition. För oss går hudvård djupare än vad du ser på ytan. Kroppen behöver en rad näringsämnen för att prestera på topp och det gör även vår hy. I Baglioras produkter har vi valt ut hudälskande antioxidanter, omega-fettsyror, prebiotika och vitaminer samt näringsämnen, vanliga inom en anti-inflammatorisk kost som skyddar, balanserar och stärker huden. I kombination med denna näringsspäckade bas har vi adderat några av marknadens mest effektiva ingredienser som verkar återfuktande, kollagenuppbyggande, lystergivande och anti-age.

NAturliga ingredienser

KRONÄRTSKOCKA

Kronärtskocka kom till Nordeuropa på 1600- talet men är historiskt sett en medicinalväxt som användes för dess hälsobringande effekter redan under romarriket. Inom hudvård är kronärtskockan en relativt ny ingrediens som blivit populär inom koreansk hudvård då den har samma höga antioxidanthalter som blåbär, björnbär och tranbär. Applicerad på huden stärker den skyddsbarriären samtidigt som hudens struktur blir mer elastisk och tight. Ett högt innehåll av vitamin B9 påskyndar även cellernas förmåga att förnya sig själva.  

NYPONROSOLJA

Nypronrosolja är laddad med antioxidanter och naturliga fettsyror som hjälper till att främja en jämn hudton, bekämpa hyperpigmentering och fina linjer. Oljan är lätt och absorberas snabbt i huden utan att täppa till porerna. Den består också av nästan 89% essentiella fettsyror, inklusive omega-3, 6 och 9. Dessa fettsyror aktiverar cellernas nybildning av hudens spänstprotein kollagen och elastin. Nyponros är också en naturlig källa till Vitamin E; en antioxidant som hjälper till att lugna rodnad och skydda hudcellerna mot solskador. 

CHIAFRÖOLJA

Ett superfood redan på aztekernas tid där den betraktades som en medicinalplanta för dess kraftfulla effekter. Chiafrön innehåller det högsta innehållet av den essentiella fettsyran alfa-linolensyra (Omega 3 ALA) av alla vegetabilier. Med så mycket som 65% av ALA förbättrar chiaextrakt hudens förmåga att behålla fukt samtidigt som den hjälper till att minimera fina linjer, rynkor och förstorade porer. 

AVOKADOOLJA

Avokadooljans näringsrika sammansättning av Omega 9 och 7 fettsyror stärker hudbarriären samtidigt som den binder fukt djupt nere i huden. Oljans höga andel av de fettlösliga vitaminerna A och E-vitamin boostar också cellförnyelsen.

HALLONFRÖOLJA

Hallonfröolja är rik på den essentiella fettsyran α-Linolensyra (Omega 3 -ALA) och vitamin E som fungerar cellförnyande och reparerar solskador. Utöver detta lugnar hallonfröolja inflammation, torrhet och irritation i huden.

HAVREEXTRAKT

Vår svenska havreolja är ett riktigt superfood, naturligt rik på fettsyror, antioxidanter och E-vitamin har den en fuktbindande effekt på huden. Milt och skonsamt lugnar, återfuktar och stärker den hudbarriären. Passar även känslig och lättirriterad hud.

PINK POMELO

Pink Pomelo liknas ibland vid en grapefrukt med detta extrakt kommer från ekologisk rosa pomelofrukt, som faktiskt är den största citrusfrukten av alla. Med ett naturligt högt innehåll av vitamin C, fruktsyror och fruktenzymer exfolierar den försiktigt döda hudceller och exponerar en klarare och mjukare hudstruktur. Även lämpligt för känslig hud. 

HAVTORNSOLJA

Havtornsoljan anses vara en de bästa källorna till växtbaserade antioxidanter. En riktigt vitamininjektion för huden som ger lyster och boostar huden i de djupaste lagren. Ett högt innehåll av naturligt A-vitamin förebygger och reparerar solskador, torrhet och rynkor och stimulerar nybildningen av friska fräscha hudceller.

VATTENMELONFRÖOLJA

Liksom vattenmelon har en detoxande effekt på kroppen har vattenmelonfröolja en detoxande effekt på huden där den hjälper till att rensa, rena och öppna upp porerna för att få fram en naturlig ren lyster. Eftersom oljan är lätt i konsistensen täpper den inte till porerna och passar därför till att förebygga akne och motverka fet hy.

SÖTMANDELOLJA

Mandelolja ”Prunus amygdalus dulcis” kommer från kallpressande torkade mandlar och är en otroligt närande olja som reparerar och skyddar huden. Den är rik på vitaminerna A, E, D samt Omega 3 och 6 vilka alla jobbar simultant med att återställa fukt, elasticitet och smidighet.

vitaminer och mineraler

VITAMIN A

En supervitamin för huden som ibland kallas för ”hudföryngraren”. Vitaminet stärker och förnyar huden genom att stimulera tillverkningen av kollagen och fibroblaster – cellerna som ansvarar för att utveckla vävnad som håller huden fast och frisk. A-vitaminet minskar även bakteriebildningen i huden och är därför bra för att förebygga acne.

VITAMIN C

Vitamin C eller askorbinsyra som det också kallas är en riktig lyster och glowvitamin. Den håller huden frisk genom att jobba i alla hudens lager och fungerar som skydd mot föroreningar, miljöbelastningar och fria radikaler. C-vitamin boostar också produktionen av hudens byggsten kollagen i det mellersta hudlagret demis vilket håller huden spänstig och fast.

VITAMIN E

Eller Tocopherol som det också kallas är en naturlig antioxidant som härrörs frånväxtriket. Denna antioxidant kallas ibland för ”hudens bästa vän” och hjälper framförallt till att öka hudens motståndskraft, vitalitet och elasticitet. E-vitaminet är extremt fuktgivande och gör huden både mjukare och smidigare. Applicerad på huden kan den även absorbera skadliga UV strålar och på så sätt skydda huden.

 
OMEGA 6

Hjälper till att bekämpa torrhet och ökar hudens naturliga fuktighet.

OMEGA 7

Hjälper huden att behålla sin motståndskraft samtidigt som den förnyar och återställer hudens smidighet genom att förbättra hudton och struktur.

OMEGA 9

Hjälper mot för tidig åldrande och skyddar huden mot miljöstressorer.

AKTIVA INGREDIENSER

MATRIXYL® MORPHOMICS

En ny revolutionerande peptid med förmåga att minska ansiktets vertikala linjer så som arga rynkan i pannan, de nasobiala vecken och skrattrynkorna kring ögonen. I en studie på ingrediensen med 32 kvinnliga och 20 manliga testpersoner syntes en minskning av dessa vertikala rynkor efter endast 6 veckors användning. 

TRIPEPTIDE-5

En peptidkedja med en unik sekvens som efterliknar kroppens egen mekanism för att producera kollagen. Peptiderna tränger djupt in i dermis, där de stimulerar kollagenproduktionen och ny hälsosam vävnadstillväxt. I studier på testpersoner har man sett att Tripeptide-5 minskar rynkor och fina linjer efter tre månaders användning. In-vitro studier visar även att Tripeptide-5 ökar kollagenhalten i huden med hela 76%.

NG KOMBUCHKA

NG Kombuchka  minskar effekterna av glykolisering (sockrets negativa effekter på huden).  I en klinisk studie applicerade 16 kvinnor NG Kombucka två gånger dagligen. En förbättring av hudtonens klarhet, jämnhet och utstrålning uppfattades av 75% – 81,3% av testpersonerna.

PREBUILIN FOS

Prebiulin FOS är en vetenskaplig hudprebiotika som stärker och skyddar hudens mikrobiom så att skadliga mikroorganismerna inte kan tränga in. Resultatet blir en mer välmående hud med en starkare hudbarriär.

2 X HYALURONSYRA

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med förmåga att binda tusen gånger sin egen vikt i vatten och på så sätt göra huden fyllig och fuktmättad. I Baglioras produkter använder vi oss av en kombination av stormolykelär hyaluronsyra för att behålla fukt och reparera skadad hud, samt lågmolekylär hyaluronsyra som peneterar de djupare hudlagren och fyller ut och återfuktar vilket ger en plumpingliknande effekt. 

SQUALANE

Squalene produceras naturligt av våra kroppar, och återfinns främst i vårt eget kroppsfett/sebum. Allt eftersom vi åldras minskar squalenenivåerna i kroppen och vår hy får svårare att bevara fukt. I Baglioras produkter använder vi ett vegetabiliskt squalane från oliver för att bevara och återskapa samma babylena silkeslenkänsla: Squalane har även effekt mot AGE i huden (Advanced Glycation End Products) en reaktion som sker när restsocker binder sig med och bryter ner hudvävnad som kollagen och elastin. 

BHA / SALICYLIC ACID

Salicylsyra eller Beta Hydroxy Acid ( BHA) som den också kallas exfolierar både på hudytan där den ger bättre textur och lyster, samt nere i porerna där den löser upp fett och verkar förebyggande mot acne och pormaskar. 

NIACINAMIDE

En aktiv form av vitamin B3 som jobbar på att minska förstorade porer, fina linjer och göra så att hudtonen blir klarare och får en ökad lyster. Niacinamide förstärker hudens elasticitet och gör på så sätt att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre.

Scroll to Top